top of page
Live In hasselt

Live in Hasselt is een gratis muziekfestival dat in 1984 in het leven werd geroepen door John Joris en Oetje Wauters, eigenaars van JnR Music Center in Hasselt.

De hoofdreden was simpel: Er was veel te weinig te beleven in Hasselt en ze voelden de nood om jonge kunstenaars en muzikanten een podium te bieden. Hun doelstelling was om Limburgers en meer specifiek Hasselaren een ontmoetingsplaats te geven in een gezellige, fijne sfeer waar alle muziekstijlen aan bod kwamen.

Live in Hasselt werd onmiddellijk een succesverhaal! Waarbij ze tijdens de eerste editie in 1984 genoten van 5.000 bezoekers kunnen ze in 2019 al spreken van 40.000 bezoekers. Het grote verschil is dat er in de beginjaren nog vooral echte cafés waren, vele cafés hebben met de tijd plaats gemaakt voor horecazaken met eetgelegenheden.Hierdoor hebben John en Oetje van de gelegenheid gebruik gemaakt om Live in Hasselt uit te breiden naar grote podia op de pleinen.

86392082_211613680023859_499785129971941

Ook dit bleek een schot in de roos te zijn: het festival blijft elk jaar groeien en het bezoekersaantal idem dito. De bands worden bekender zonder het lokaal of jong talent te vergeten.

Aangezien het een gratis festival is, zijn we afhankelijk van partners en sponsoren. Sinds 2014 krijgt Live in Hasselt veel steun van onder andere Stad Hasselt. Zo kan Live in Hasselt blijven groeien.  

In 2018 heeft Raf Tilliard zich bij het team vervoegd om dit succesverhaal verder uit te breiden. Hier spreken we over een geslaagde samenwerking. In de toekomst zal Raf alle taken rond Live in Hasselt op zich nemen om zo het festival te vernieuwen zonder de focus op jong talent en livebands te verliezen.


Zo zullen er in de volgende edities verschillende muziekstijlen, waaronder HipHop, bijkomen .

John en Oetje zijn enorm fier op Limburg en op al het talent dat in Limburg leeft. Ze zijn blij dat ze hun steentje kunnen bijdragen en hopen dat Live in Hasselt ook in de komende jaren zal blijven groeien.

Kom 24 en 25 mei zeker genieten van een avond vol fantastische optredens op Live in Hasselt! Alle leeftijden zijn welkom en er is voor elk wat wils.

de%20held-37_edited.jpg
Sons%20of%20Navarone-3_edited.jpg
bottom of page